През следващото денонощие времето над страната ще бъде доста ветровито – ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България силен запад-северозападен вятър. От север на юг, облачността временно ще се увеличи, но утре още преди обяд вече над почти цялата страна ще бъде слънчево. Само на отделни места е възможно да прехвърчи сняг. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Христо Христов, дежурен синоптик. Минимални температури, в повечето места, между минус 4° и 1°, максимални от 1 - 2° в Североизточна България до 9 - 10° в крайните югозападни райони. За София около около 3°.
На Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове ще има малко облаци, но без валеж. Ще духа умерен до сирен запад-северозападен вятър. Максимални температури между 5 и 8°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
На планините ще духа силен и бурен северозападен вятър. Ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността в сутрешните часове. Максимална температура на 1200 метра 0° на 2000 метра минус 6°.
В събота вятърът ще стихне. Денят ще започне със студено, но предимно слънчево време. В часовете около и след обяд облачността, предимно висока и средна, ще се увеличава. Минималните температури ще са предино между минус 10° и минус 5°, а максималните между 2° и 7°. В неделя и понеделник ще бъде предимно облачно, на места, главно в Южна България и западните райони ще превали слабо - дъжд, дъжд и сняг.