Всеки ден съпругата ми беше силно притеснена да не стане жертва и някой да не си измие ръцете с нея. Казваше ми, че натискът да посочи виновен е огромен, намеквали са й едно конкретно име.

Това каза съпругът на една от обвиняемите по делото за длъжностно присвояване Борислава Тренева-Кючукова - заместник-главен счетоводител в КТБ.

Мерките за неотклонение на трима от четиримата обвиняеми по делото, свързано с КТБ, трябва да бъдат разгледани днес на втора инстанция от Софийския апелативен съд днес. Заседанието на съда бе насрочено за 10:00 часа, но поради предоставянето на нови документи в размер от 6 тома от прокуратурата, то бе отложено с около 2 часа.

На 14 юли Софийски градски съд остави касиерката Маргарита Петрова и зам.-главната счетоводителка Борислава Тренева-Кючукова с най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", а Мария Димова бе поставена под домашен арест заради здравословното и състояние. Изпълнителният директор на КТБ Орлин Русев бе освободен с гаранция от 10 000 и не обжалва мярката си, но въпреки това се появи в съдебната зала.

"Не се притеснявам и не смятам, че жена ми е откраднала нещо. Нека да разследват, всичко е отворено", заяви Ивайло Кючуков. На въпрос дали е възможно съпругата му да е подписвала нещо, заради което в момента да е изправена на съд той отговори, че не вярва това да е възможно, тъй като Борислава е счетоводител с много години опит и добре познава своята работа.

Чух много неща от прокурорите, много версии се смениха, чух много странни изказвания, които не мога да си обясня, но не вярвам на всичко това, което се говори. "Търси се изкупителна жертва и някой, който да каже, че някой човек е виновен – това се търси", добави той.

В момента тя е жертвата, категоричен бе съпругът на Борислава. "Ако някой човек си позволи да направи такова нещо, а аз не вярвам да си го позволи, защото семейството ни никога не е било податливо на кражби или извънзаконови деяния, най-малкото щяхме да имаме някакви облаги – нямаше да живеем в панелка, нямаше да стоим в България, а детето ни да учи в най-обикновено училище", коментира той.

Ивайло Кючуков бе категоричен, че не вижда нищо странно в проверката на имуществото му и призова прокуратурата да проверява каквото поиска. "Не виждам какво повече от една панелка и нищо друго ще намерят", обясни той.

"Всеки ден беше силно притеснена от всичко, което се случва, като се притесняваше най-вече да не стане жертва и някой да не си измие ръцете с нея", сподели Ивайло Кючуков. "Казваше ми, че натискът е огромен – да посочи виновен", обясни той в отговор на въпрос какво му е споделяла съпругата му. "Намеквали са едно конкретно име", призна той.