От минус 15° до плюс 13° - такива градуси ни чакат през последния месец на годината. Средната месечна температура ще бъде около и под нормата, която в Северна България и високите полета е около 0°, в Горнотракийската низина - 2-3°, по Черноморието и в най-южните райони - около 4°, в планините - от минус 5 до минус 1°, съобщават от НИМХ при БАН.
Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която в по-голямата част от страната е между 30 и 60 л/кв.м, в планините и най-южните райони - между 60 и 120 л/кв.м.
В началото на декември температурите слабо ще се повишат. Облачността ще се увеличи и на места ще превали: в Северна България и по високите полета предимно сняг, в Южна България и по Черноморието - предимно дъжд. Към 3 - 4-ти декември от север ще проникне студен въздух и температурите отново ще се понижат. През следващите дни до края на десетдневието динамиката на атмосферните процеси ще бъде повишена. Облачността ще е значителна, температурите слабо ще се повишат, ще има валежи: в по-голямата част от страната от сняг, по Черноморието и в Горнотракийската низина - от дъжд, който ще преминава в сняг.
В началото на второто десетдневие от север ще проникне студен въздух и температурите чувствително ще се понижат. Времето ще бъде облачно, с валежи от сняг. През втората половина от десетдневието температурите относително ще се повишат; вероятността за валежи е много малка.
През третото десетдневие температурите ще се задържат по-ниски от обичайните. Повишена вероятност за валежи, предимно от сняг има около 21-ви, 25-ти, и в края на месеца.