Решенията в БСП досега се вземаха "някъде от някого, не от легитимните органи". Това твърди Мая Манолова, зам.-председател на НС и кандидат за председател на столетницата, цитирана от в. "Преса".

Пред вестника депутатката казва, че е "максимално искрена". Но не е обяснила, защо едва сега прави тези разкрития. Манолова за пръв път публично признава, че решенията в левицата се спускали "от един тесен кръг около ръководството". Като пример даде решението за задължителното гласуване, "което чула за първи път на една пресконференция". В Изпълнителното бюро не били обсъждани параметри на споразумение с ДПС, нито изборът на министри. Манолова не е член на ИБ, но присъства на него по право като шеф на контролната комисия.

Решението Делян Пеевски да бъде избран за председател на ДАНС било "част от неясното споразумение, взето от един екип от БСП и ДПС, в който не е участвала", казва още Манолова. "Смятам да върна правилата в БСП", обещава тя. "Ще прекратя тази практика решенията да се вземат извън БСП, а споразумения с други партии да се правят в нечий кабинет на кафе", казва още тя.