Изслушване на бившия премиер Бойко Борисов, бившия здравен министър Десислава Атанасова и съпруга й Красимир Атанасов е предвидено в дневния ред на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси . 

На последното си заседание комисията реши да възложи Сметната палата да провери истинността на декларациите за имущество на бившият премиер. Проверката трябва да обхване периода откакто Борисов е бил главен секретар на МВР досега. Още на това заседание депутати от ГЕРБ казаха, че Борисов държи истината да излезе наяве и ще окаже пълно съдействие. Те обявиха, че лидерът на партията лично е поискал документи от адвокатската кантора, обслужвала тази фирма, и всички заинтересовани страни, и на следващото заседание ще ги предостави. На следващия ден народни представители от ГЕРБ внесоха в комисията документи, доказващи липсата на конфликт на интереси на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Те доказват, че офшорната фирма в Кипър, в която Бойко Борисов е имал участие, е открита през 1991 година и е закрита през 1999 година. Така на практика, според тях, участието на Борисов в нея се прекратява. Документите са от Търговския регистър на Кипър.

На последното си заседание Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси разгледа и сигнал по отношение на депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова и реши още тогава да покани и нея и съпругът й за изслушване. Те отговарят на въпрос за сигнал за обществени поръчки и както и кметовете на Враца и Русе от времето, когато са правени тези поръчки.