Шофьори и пътници останаха в снежен капан над 6 часа по пътя Русе-Бяла.

Движението бе спряно в късния следобед и бе възстановено едва около 2 часа тази нощ. Причина за километричните опашки от автомобили и камиони станаха ТИР-овете, които закъсаха в снега и трябваше да бъдат извлечени от специализирана техника. Опашката откъм Бяла стигна 10-ина километра, а на изхода на Русе изчакваха десетки камиони.

Сред блокираните имаше и пътнически автобуси, които също стояха няколко часа на пътя. В тапата попадна и изпълняващият длъжността директор на Областно пътно управление Пламен Петков. По телефона той обясни, че въпреки предупреждението камионите да се движат задължително с вериги, не всички шофьори са го спазили. Така между село Волово и разклона за Борово и край разклона за Две могили са заседнали ТИР-ове, които пречат на движението.

Допълнително обстановката се е усложнила от обилния снеговалеж и силния вятър, образувал преспи над 2 метра. Това е попречило на машините да разчистват нормално пътя. След спирането на снега техниката успя да почисти трасетата почти до асфалт.