Група събирачи на дългове посетила 35 годишната Д.А.Г. от плевенското село Петокладенци, за да поиска 45 000 евро, съобщиха от полицията в Белене. Те били заварени в момент, когато изнудвали жената в селото.
Петимата събирачи на дългове – четирима мъже и една жена, били изпратени от сестрата на Д.А.Г., която работи в Брюксел и й изпраща редовно пари, за да ги внася по нейна сметка. Единият от тях пък бил в зимна полицейска униформа и пистолет.

При последната проверка на сметката на 29-годишната И.А.Б. обаче се оказало, че от парите на гурбетчийката липсват 45 000 евро. Така се стигнало до наемането на събирачите на дългове, които просто трябвало да приберат парите от крадливата й сестра, твърди петорката, заловена от полицаите в село Петокладенци.

Разказът обаче не омаял криминалистите и те прибрали в ареста петимата до разплитане на случая. Изяснява се реална ли е поисканата сума.

Облеченият като полицай сам предал униформеното облекло - ръкавни знаци, пагони, фуражка с кокарда, законно притежаван пистолет "Макаров" с един брой пълнител и пет бойни боеприпаси 9 х 18 мм. Уведомен е прокурор от РП - Левски. Образувано е досъдебно производство.