Направи се криминален опит за привтизиране на една банка. Слава Богу, това се спря навреме. Аз смятам, че банката е добре и ще се стабилизира. Не Вежди Ршаидов и вложителите правят контрола на банките, а БНБ, която е оторизирана. Къде бяха БНБ, като са толкова високи лихвите, запита риторично бившият министър на културата Вежди Рашидов, който е вложил 2,6 млн. лева в КТБ.
Идвам от лекар, в диабетът ми е в прединсултно състояние, кой ще ни плати безсънните нощи, кой ще ми плати, че ще мина на инсулин, това са ми парите, изкарани с моя труд през целия ми живот, възмути се Рашидов. Той допълни, че е в състояние на нервен срив и така са много хора, които са сложили парите си на влог дв КТБ.

В банката пари имат най-известните хора в държавата, но нямам право да кажа кои са, отсече Вежди Рашидов, но неволно спомена няколко имена - Васил Найденов, който също бил в нервен срив, Цветана Манева, Светлин Русев. Още много поети, писатели, художници, певци и пр. и пр. имали средства в банката, по думите на скулптора. Той е категоричен, че никой не може да го съди, че има пари, на които е платил данъци и е изкарал с честен труд - със своите творби. И сега изкарах 100 хиляди евро - от изложби и от продажби, но се замислям дали мога повече да имам доверие на държавата си, категоричен е Рашидов.

Нашите пари, на вложителите, се взимат и се дават на кредитни милионери. Това е недопустимо. Не е въпрос на лакомия за лихвите, тъй като всеки човек си има интерес. Когато има пари, преглежда банките и преценява къде да си държи парите. Разбира се, че психологически и за мен, когато държавата държи там парите си, го има това, че смятам, че е най-добрата банка, каза Рашидов.

Ние, българските вложители, не сме си крали парите. Поради това, че са ми осветени и честни парите, дойде едно писмо, което прочетох, а в него пишеше, че банката е източвана. Дадох го на прокуратурата, но нашият любим главен прокурор се потопи като с шнорхел. Не знам с чували ли, с камиони или с влакове са изкарвали пари, обясни Рашидов по повод анонимката, която получи и даде на обвинението.

БНБ си е за дране, защото извърши едно престъпление. И кой разклати банковата система в България. Ами той е, строен висок синеок рус, на мама детето, коментира Рашидов.

Събрал съм комитет и ще съдим държавата, защото българският данъкоплатец ли ще ни плаща. Кой ще ми плати диабета, и безсънните нощи. Аз ще мина на инсулин - кой ще ми плати - Цацаров ли, Доган ли, Иван Искров ли. Кой, запита риторично бившият министър.

Рашидов заминавал идната седмица за Монако, където да се консултира с един от най-добрите международни адвокати и срещу страната ни ще бъде заведено дело заради парите на вложителите.

Синът ми ми каза един ден: "Не мога да изтърпя всяка вечер моите деца да плачат за теб и да не могат да те защитят". Моят син си взе куфарите и замина от държавата през Терминал 2, не можеше повече да изтърпи това нещо, каза Вежди Рашидов.