Не мисля, че съм аутсайдер в двубоя с Кличко. Много се радвам, когато някой ме подценява. Това ми дава повече предимство и допълнителна мотивация", заяви Кубрат Пулев.
Кобрата даде интервю за UFightgr Newscenter, в което говори за двубоя си срещу световния шампион Владимир Кличко.


- Кубрат, ти си смятан за аутсайдера на този двубой срещу Кличко. Вярваш ли в себе си? Какво би казал на всички тези, които казват, че може би не си на нивото на Кличко?

- Не мисля, че съм аутсайдер в този двубой. Много се радвам, когато някой ме подценява. Това ми дава повече предимство и допълнителна мотивация.

- На пресконференцията в Хамбург ти настояваше много по въпроса с допинг тестовете на Кличко. Защо наблегна толкова много на това?

- Наблегнах, защото за мен това е важен въпрос. Смятам, че в спорта правилата трябва да са еднакви за всички, за да бъде честен и истински спорт. Затова аз искам същите допинг тестове да преминава и Владимир Кличко. Не е коректно претендента да бъде проверявам по всяко време и на всяко място, а световният шампион да бъде проверяван само и единствено след мача. Дори децата, знаят, че каквото и да е взел може да се изчисти за мача. Аз лично, ако съм световен шампион бих дал такава проба, за да изчистя името си и за да докажа на хората, че съм чист и няма какво да крия. Мисля, че такава би трябвало да е реакцията на един истински световен шампион, а не да се крие и измъква по всякакви възможни начини, което определено доказва, че не му е чиста работата и има притеснения. Кличко се измъква с оправдания, че договорът му е подписан по друг начин. За да докаже, той можеше да направи допинг проба по собствено желание. Да не говорим, че на една Олимпиада брат му Виталий Кличко е хващан със забранени вещества и е лишаван за известно време от състезателни права. Специално по тази тема нещата са много прости. Или се подлага на допинг контрол, както го правя аз и доказва, че наистина е световен шампион или не се подлага и доказва, че най-вероятно използва забранени стимуланти, на което се дължи дългогодишното му стоене на върха, а не защото е най-добрият.

- Какви са оръжията ти, които биха ти помогнали срещу двубой с по-едър противник?

- На мен по-едрите противници до известна степен са ми удобни и се надявам и той да ми е удобен.

- Какво значи този двубой за Кубрат Пулев?

- Този двубой за мен е мач за световна титла, която е моята мечта. Подготвям се, като за всеки друг противник.

- Какъв мислиш, че е Кличко като човек?

- Не ме интересува какъв е като човек. Не си падам по мъже, а и едва ли някога ще ми е близък приятел. За мен той е просто противник. Не мразя никого и нито един мой противник до момента не съм мразил.

- Какво да очакват феновете от Кубрат Пулев. Ще видим ли един Кубрат, който не сме виждали досега?

- Да, със сигурност. С Божията помощ се чувствам отлично. Тренировъчният процес върви по план и на 6-ти септември ще бъда в супер форма. Ще бъда една боксова машина.

- Ако трябва да предвидиш как ще завърши двубоя ти с Кличко как би отговорил?

- Боксът е спорт, в който никога не можеш да предвидиш нещо на 100%. Шансовете ни са 50% на 50%. Мачът ще бъде изключително интересен и аз ще победя!