През нощта снеговалежът от запад ще продължи да спира. Облачността ще се разкъса над Западна България, в югозападните райони до ясно. В Източна България ще духа до умерен северен вятър. Минимални температури, предимно между минус 4 и 1°, в Югозападна България до минус 7°, а по Южното Черноморие 2-3°. В София минус 6°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Христо Христов, дежурен синоптик. Утре в сутрешните часове в Източна България все още ще превалява сняг, но облачността от запад ще продължи да се разкъсва и намалява, в следобедните часове над по-голямата част от страната до слънчево. Вечерта над цялата страната ще се изясни. Ще духа слаб до умерен западен вятър, в източния участък на Дунавската равнина временно до силен. Максимални температури между 1 и 6°, в крайните югозападни райони до 8°, в София 1-2°.
Над Черноморието облачността също ще се разкъса и намалее, най-късно по южното крайбрежие. Ще духа северозападен вятър, който ще се ориентира от запад – ще бъде до умерен. Максимални температури 4 - 6°. Температурата на морската вода е около 13°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.
Над планините облачността също ще намалее до слънчево. Ще духа запад-северозападен вятър, който през деня ще се усилва. Максимална температура на 1200 метра 0°, на 2000 метра минус 5°.
В петък ще е ветровито - с умерен, в Дунавската равнина и източните райони до силен вятър от запад-северозапад. Ще има променлива облачност. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните между 3° и 8°. В събота вятърът ще стихне, ще бъде предимно слънчево. Сутринта ще е студено с минимални температури между минус 10° и минус 5°, а максималните ще са между 2° и 7°. В неделя облачността ще се увеличи, по-късно през деня на отделни места ще превали слабо.