Една от най-големите компании за доставка на храна по домовете foodpanda стартира и в Русе, съобщават от централния офис на компанията. 
България е осмата държава в Европа, чиито потребители получават достъп до платформата за онлайн поръчки на храна- foodpanda. Преди 6 месеца, компанията отвори представителство в София и популярността на марката набра голяма скорост сред столичани. Платформата работи с над 150 ресторанта на територията на София, като поръчките се осъществяват основно през мобилното приложение.

Русе е вторият град, който ще може да ползва услугите на компанията. На този етап, на разположение на клиентите в дунавския град ще бъдат 10 ресторанта. Перспективата е до края на лятото да се увеличат двойно като повечето от заведенията да предлагат онлайн плащане, което да  улесни процеса на поръчване и плащане.

Идеята е клиентът да получи онлайн и на едно място офертите на всички ресторанти за доставка, да избере вида кухня, която харесва, да се ориентира лесно за цената и да прецени след колко време ще си получи порцията.

Предимството на foodpanda.bg е по-доброто потребителско преживяване при поръчване на храна за вкъщи или за офиса. Идеята на платформата е, че поръчката на храна трябва да е безпроблемна, бърза и забавна, независимо дали е през компютър и чрез мобилната апликация.