Нашенец е дал рамо за една от най-грозните екзекуции на 20 век. На 29 април 1945 г. тялото на Бенито Мусолини е закачено с главата надолу на площад "Лорето" в Милано. Заедно с диктатора са овесени още шестима души.
"Куриозното е, че и един българин - Слави Методиев от Плевен, се намесва със "свой принос" във финалния акт, като твърди, че е участвал в екзекутирането на Мусолини...", пише историкът Емил Николов, цитиран от "24 часа".

За бесило е използван трегерът на бензиностанция. Здравенякът Слави вдигал труповете, други ги връзвали, трети ги нагласяли с лице към тълпата. Множеството ревяло от възторг.

След зрелището тялото на Мусолини е свалено, аутопсирано и погребано в миланското гробище "Маджоре". Операцията е извършена тайно, но издайник запомня анонимния гроб. Година по-късно трима почитатели на Дучето изравят ковчега и полагат останките в малък кивот.

Реликвата е пренесена в манастира "Чертоза" край град "Павиа". Тук местният началник на полицията конфискува сандъчето, но не огласява придобивката и тя престоява при него цели 10 години.

След многобройни от страна на Ракеле Мусолини властите й предават тленните останки. На 1 септември 1957 г. те са погребани във фамилната гробница в Предапио, родния град на Бенито Мусолини.