Да си купиш апартамент на длъжник е най-изгодната оферта на пазара в момента. Това са домовете на семейства или собственост на фирми, които вече не могат да плащат кредитите си. Цените на тези жилища вървят между 30 и 70 000 лева, а сделките се осъществяват, след тайно наддаване. На пазара за имоти на длъжници най-често се продава имущество на финансово задлъжнели фирми, съобщава Нова телевизия.
Велимира Ефтимова е един от кандидат-купувачите на жилище на длъжник. Цените са изгодни, а в търговете може да кандидатства всеки. Има обаче една уловка – ако спечелите наддаването трябва да внесете цялата сума в седемдневен срок след сделката

На пазара за имоти на длъжници вече са и къщите на семейство Попови от Добърско. Преди години те изтеглили 250 000 кредит, за да построят семеен хотел, а сега загубили всичко. Ако имуществото на семейство Попови се продаде, парите по сделката ще покрият задълженията му и таксите на съдебните изпълнители. Такси, които държавата иска да отпаднат, ако длъжникът плати в 14-дневния доброволен срок.
А задлъжнелите семейства най-често остават длъжници и след като имотите им бъдат продадени.