Сняг превалява на места в областите Габрово, Смолян, Враца, както и в София. Дъжд вали в областите Ямбол, Хасково, Монтана, Бургас, Ловеч, Пловдив, Разград, Варна, Велико Търново. Пътищата са мокри и хлъзгави. На места с настъпването на вечерта и падането на температурите са възможни заледявания. В област Смолян продължават ограниченията за движение на прохода Рожен, други ограничения не са въведени. По високите части на село Мугла има снежна покривка около 15 см и явно ще се наложи машина да мине да чисти пътя. В селото в момента не вали, но в прохода има вече образувана снежна покривка и ще трябва да мине трактор да почисти пътя. Почистването на пътя трябва да започне навреме, за да не се стига до затварянето му, тъй като това е най-голямото притеснение на жителите на селото.
В област Благоевград са обработени и почистени пътните настилки. С оглед преваляващия сняг на територията на областта определени усойни участъци са почистени, като са третирани с пясъко-солни смеси и луга. Очакват се заледявания на пътния участък Симитли – Банско – Гоце Делчев в часовете по-късно днес. Има пълна мобилизация на снегопочистващата техника и екипи, които имат готовност да реагират и улиците в града и в региона да бъдат своевременно третирани с пясъко-солни смеси и луга, което да не позволи да се образува снежна покривка върху пътните платна. Гражданите да шофират с повишено внимание и скорост съобразена с метеорологичната обстановка.
В област Велико Търново мокър сняг вали в Свищов. Все още не се е образувала снежна покривка. Общината е подготвена за зимата. Подписани са договори с кооперациите по населени места за почистване с необходимата техника. Общинското предприятие “Чистота” се грижи за почистването на сняг на улиците в града. Община Свищов разполага с достатъчно количества сол и пясък. Направени са обществените поръчки и са избрани доставчици за осигуряване на необходимите количества материали за зимно поддържане.
Според прогнозата на НИМХ за следващото денонощие, през нощта срещу сряда валежите ще продължат, като ще бъдат значителни в Североизточна България. Там и по планинските проходи ще има виелици и навявания. Поради очакваните снеговалежи в Северна България и високите котловинни полета, се препоръчва на водачите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори. 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа.
Граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.