Лидерът на "Атака" Волен Сидеров завежда иск за клевета срещу БТВ и Мариана Векилска. Водещата на „Тази неделя" направи лъжливи внушения за връзка между телевизия „Алфа" и КТБ, се казва в съобщение на "Атака".
По никакъв начин телевизия „Алфа" не е свързана с банка КТБ, нито с коя да е банка у нас, категорично заявява лидерът на партия „Атака". Като партийна телевизия, „Алфа" няма право на търговска реклама и това е законово положение. Няма как „Алфа" да бъде финансирана от фирма или банка и в това всеки може да се увери. Партийната субсидия издържа телевизията на „Атака" и това се проверява надлежно и редовно от Сметната палата и НАП всяка година, а резултатите са публични.
Ясно е, че общата обвързаност на политици от ГЕРБ, ДПС, ББЦ, БСП и ДСБ с нашумялата напоследък банка ражда напъна да бъдат вкарани в кюпа „Атака" и Сидеров, за да се създаде внушението, че всички политици са замесени в скандала с КТБ. На тази спекулативна идея е послужило и предаването „Тази неделя" от 20 юли на БТВ с водещ Векилска. Всички опити, обаче, за клевети спрямо Сидеров и „Атака" ще бъдат последвани от съдебни искове, за да стане ясно, че медиите трябва да носят отговорност за лъжите, които тиражират, завършва съобщението.