9-годишният Сание Масилела стана най-младият младоженец на света за втори път, след като се ожени повторно за 62-годишна жена. Първия път той я взел преди година, съобщава „Мирър“.
Пременен в сребрист смокинг, момченцето с миловидно личице взе ръката на Хелън Шабангу, която е майка на пет деца. Децата й – на възраст между 28 и 38 години, също присъстваха на сватбената церемония.

Ученикът сподели, че го прави, за да направи брака официален, но съселяните му от Ксимхунгве, провинция Мпумаланга в Южна Африка, определиха ритуала като отвратителен.

На него присъства и дългогодишния съпруг на булката – 66-годишния Алфред Шабангу. Той бил и на миналогодишната церемония. Той сподели, че той и децата му нямат проблем с брака на Хелън, независимо какво казват хората.

Семействата на булката и младоженеца обясниха, че изпълняват обикновен ритуал, след като мъртвите предци на Сание му се явили миналата година и му казали да се ожени до края на годината. Тогава родителите му събрали около 500 паунда за булката и и още 1000 за церемонията.

Но ученикът, който е най-малкият от пет деца, искал да изпълни традицията в Южна Африка и настоял да се проведе втора церемония, с която бракът да бъде узаконен. Той сподели, че все още се надява, че някой ден ще има хубава сватба с жена на неговата възраст. „Казах на майка ми, че ще се женя, защото наистина исках. Щастлив съм, че се ожених за Хелън, но ще продължа с училището и ще уча здраво. Когато съм по-стар, ще се оженя на жена на моята възраст. Избрах Хелън, защото я обичам и въпреки че не живеем постоянно заедно, се срещаме на депото за отпадъци, където майка ми работи“, обясни Сание.

Работещата в депото Хелън, която носеше същата сватбена рокля както миналата година, сподели: „Много съм щастлива, че момчето избра мен. Моето семейство подкрепя и разбира, че така прави предците щастливи. Един ден Сание ще порасне нормално и ще има собствено семейство. Цялата церемония е за да направим предците щастливи. Играем си“.

47-годишната Пейшънс Масилела, която е майка на младоженеца, разказа: „След сватбата миналата година много хора ни питаха дали ще живеят заедно, дали ще спят заедно, дали ще имат бебета. Но аз продължавам да им казвам, че след сватбата всичко ще си бъде по старому“.