Лицето на контрапротеста Нина Гергова вече е съветник по въпросите на културата.
Гергова е определена за член на Работната група, която ще изработва проект за изменение и допълнение на Закона за паметниците на културата.

Председател на Работната група е зам.-министърът на културата Велислава Кръстева, която преди това бе пресаташе на ДПС.

Повечето от хората в работната група наистина са експерти. Срещу името на Гергова като професионалната характеристика пише: “Коалиция на протеста” и “ГИ за нов обществен договор”

В групата специалисти е и още един виден контрапротестър - Стилиян Иванов. Той представлява отново иницитивата за нов обществен договор, но заедно с нея и Фондация за подпомагане жертвите от престъпления и борба с корупцията.

По информация на Антиправителствената информационна служба участието в работната групи не се заплаща, но се покриват командировъчни и други разходи, както и могат да бъдат задавани задания на участниците с цел подпомагане на работата на групата.

Нина Гергова бе част от групата, предвождана от скинари и млади социалисти (сред които и депутата Борис Цветков), която нахлу в окупирания Софийски университет, в опит да разбие вратата. Тя не участва във вандалските сцени, но влезе заедно с атакуващите и остана дълго в двора на ректората.

Гергова бе виден участник и в първия голям контрапротест в началото на есенния политически сезон, в който роми и турци бяха докарани с 82 автобуса от провинцията, за да осигурят път за свободно излизане на депутатите от парламента.