Днешният порой отново изправи на нокти живеещите в преживелия тежка трагедия преди месец ж.к. „Аспарухово“ във Варна. Читател сигнализира petel.bg за езеро, което се е образувало и се разраства в пространството между блоковете зад спирка „Калин“ в квартала.
По думите му, мазетата на живеещите в близките блокове отново са под вода само десетина дни, след като собствениците са успели да ги изчистят.

Пожарната във Варна работи по десетки сигнали за наводнени обекти. Обаджанията не спират да валят. Това заяви за Радио „Фокус” главен инспектор Стоян Стоянов, заместник-директор на варненската пожарна.

Той допълни, че сигналите са започнали да пристигат веднага след началото на обилните валежи в града. Реки от вода се образуваха в централната част на Варна, движението е силно затруднено. Сериозни задръствания са се образували и по повечето от главните улици и булеварди в града. Централният подлез „Шипка” във Варна е под вода. Дъждът в центъра на Варна вече спря.

Заради частично наводнение от силния дъжд има закъсали коли в началото на Аспаруховия мост по посока центъра на града. По бул. „Мария Луиза” има огромно задръстване, автомобилите газят десетки сантиметри във вода, която е заляла и част от тротоарите.

Междукварталните улици в кв. „Аспарухово” са труднопроходими заради образувалите се големи локви. Реки от дъжд са се образували в централната част, движението е силно затруднено. Сериозни задръствания са се образували и по повечето от главните улици и булеварди в града.