"ГЕРБ няма да участва в създаването на специален банков закон, защото има действащ закон, по който трябва да се работи, а трябва да се сменят управителят и подуправителят на БНБ, за да може квестурата да си изпълни всички законови процедури, да покани акционерите и да действа нататък".

Това заяви пред Нова ТВ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, като припомни свое изказване от миналата неделя. "Не желая партията да бъде вкарвана в задкулисни игри за специален закон", подчерта Бойко Борисов.

Бившият премиер беше категоричен също, че най-голямата парламентарна група няма да приеме и законодателството, свързано с говоренето срещу банките. Промените минаха на първо четене с гласовете и на ГЕРБ. "Бях в Брюксел, колегите са мислели, че ще се гледа цял пакет от точки по тази тема. Извиних се публично. Никога такъв текст няма да бъде приеман от ГЕРБ. Хубавото е, че е на първо четене и няма никакви последствия", увери Борисов.

Той каза още, че е изпратил писмо до главния прокурор, НАП и Комисията за конфискация на имуществото, в което призовал да сложат КТБ под запор и специален надзор, да проверят всички лица, фирми и дружества там. "Всички, които са чисти – има начин държавата да ги компенсира, а всичкото останало имущество да бъде конфискувано в полза на държавата", заяви лидерът на ГЕРБ.

От думите на Борисов стана ясно, че партията няма да влезе в пленарна зала за актуализацията на бюджета на Здравната каса.