45 лева сметка за ток с монети от 1 и 2 стотинки ще плати Хасан Мехмед от с. Белодол в знак на протест срещу некачествената услуга на EVN България. 44-годишният мъж вече е събрал парите и се готви да застане пред сградата на Енергото в четвъртък сутринта. Той ще пробяга 35 километра от селото до Поморие с чувал от десетки килограми в ръцете си.
Над 200 души в селото нямат нормално захранване от 220 волта години наред, предаде flagman.bg . Хората перат на ръка, готвят на дърва, защото ел. уредите не могат да работят при 140 волта.

„В Белодол сме забравени от Бога, половината село почти няма ток. Напрежението по мрежата е толкова слабо, до 140 волта. Осветлението е по-слабо от това на газовите лампи. В кой век живеем?!, обясни миналата седмица Хасан Мехмед.

Хората са писали нееднократно жалби до Енергото и Община Поморие. От EVN всеки път им обещават да изградят нов трафопост и така залъгванията продължават от години. От Общината също до този момент не са оказали съдействие за разрешаване на проблема.
Хасан Мехмед преди време е сменил кондензатора на пералнята си, но техниците му казали, че така може скоро да се развали.
44-годишнят мъж е спортист и патриот, обича футбола. Той взе участие в последния маратон в столицата.