"Всяка версия за търсене на отговорност от типа "дългата ръка" на Израел е възможна и близка до истината. Ние сме морално задължени да потърсим по категоричен начин отговорност за смъртта на всеки наш гражданин. Знаете какво се случи след клането на израелските олимпийци в Мюнхен. Това е примерът, който ще пребъде сега и в бъдеще."

Това заяви израелският посланик в София Израел Камиса Раз на въпрос на в. "24 часа" дали израелската държава издирва местонахождението на атентаторите от Бургас.

Оставям на вашето въображение какво ще се случи с терористите, когато те бъдат открити, но всичко, което може да си представите, е възможно, уточни посланикът.

С примера за Мюнхен израелският дипломат не остави никакво съмнение, че тайните служби на Израел издирват ливанските граждани, за да ги екзекутират.
След като през септември 1972 г. израелски спортисти са убити от палестинската организация "Черният септември" Израел организира спецгрупа, чиято цел е да намери и убие всички виновни за атентата.

Израелският посланик коментира също, че информацията и данните за самоличността на атентатора от Бургас, обявени от ДАНС вчера са били съгласувани предварително с израелската страна.

„Българските служби положиха максимални усилия, извършиха много добри и професионални действия, както, разбира, се и правосъдният апарат в лицето на българската Главна прокуратура. Проявиха добър професионализъм и не избързаха с пускането на информация, която да е частична или пък погрешна. Напротив – те много професионално се погрижиха информацията, която подават, да е сигурна, проверена и конкретна”, каза посланик Шаул Камиса Раз.