Христо Бисеров не се яви като свидетел на днешното съдебно заседание по делото срещу Октай Енимехмедов, въпреки че е редовно призован.

Бившият вече зам.-председател на ДПС Христо Бисеров, който отскоро стана обвиняем за пране на пари, трябваше да бъде разпитан като свидетел, тъй като е един от очевидците на нападението.

Стана ясно, че Софийският градски съд е назначил съдебно медицинска експертиза, която да изследва състоянието на почетния председател на ДПС Ахмед Доган с помощта на геронтопсихиатър. В закрито съдебно заседание на 7 ноември, съдия Пенка Велинова е разпоредила политикът да бъде прегледан от специалист. Вещото лице трябва да се запознае и с документацията на заболяването на Доган от болница "Лозенец", където той се е лекувал и да даде становище дали състоянието му позволява да се яви в съдебната зала по делото срещу нападателя си Октай Енимехмедов.

Доган е призоваван да дойде в съда вече няколко пъти. Явяването му обаче се оказа невъзможно, тъй като в деловодството постоянно постъпваха болнични. От какво страда Доган се пази в пълна тайна. Назначаването на съда на геронтопсихиатър обаче подплатява появилите се слухове, че причината почетният лидер на ДПС да не се изправи срещу Енимехмедов са на психологическа основа.

Октай Енимехмедов е обвинен в опита за убийство на Доган. На 19 януари по време на национална конференция на ДПС в НДК той прекъсна речта на политика, насочвайки газов пистолет в слепоочието му. До изстрел не се стигна, тъй като оръжието засече.