Тежко престъпление е било извършено в събота, съобщи говорителят на прокуратурата Радослав Лазаров. Двама души са били убити, но компетентните институции пазят подробностите по случая в дълбока тайна. От варненската полиция потвърдиха, че подобно престъпление е извършено.
С неотложни следствени действия е започнало досъдебно производство за причинена смърт на две лица, е единствената информация от прокуратурата. Случаят е докладван на дежурен прокурор, който незабавно е посетил местопроизшествието и е дал необходимите указания. От съобщението на прокуратурата става ясно, че повече информация за престъплението на този етап няма да бъде давана.

Според източници на "Топ новини" жертвите са мъж на 79 години и жена на 76 години, които са в роднински връзки. Оскъдната информация сочи, че убитият, съпругата му и нейната сестра са били заедно във фамилния дом на ул. „Бузлуджа” преди зловещата драма.

Съпругата на жертвата отишла до магазина да купи нещо. Когато се върнала вкъщи, в коридора се натъкнала на окървавения труп на мъжа си. Потресена, жената влязла в една от стаите, а там намерила тялото на сестра си.

След подадения сигнал до полицията са били вдигнати на крак криминалистите от Областната дирекция на МВР-Варна. Заедно с дежурен прокурор от Варненската окръжна прокуратура те са извършили оглед на местопроизшествието. Жертвите са имали рани основно по главите.