Да ме съдят, защото разбрах, че щели да ме съдят. Аз пак бих постъпил така, ако се налага. Избирах между живота на куче и този на съпругата ми. Ако инцидентът беше днес, пак щях да постъпя по същия начин. Това обяви пред Нова телевизия Борислав, който спаси жена си Кремена от питбул във Варна. Двамата имат три деца.
Питбулът, нападнал Кремена, е на сина на съседите срещу тях. След като синът Станко заминал на работа в Италия, оставил кучето на грижите на родителите си. Баща му Ангел бил спасител по морето и нямал много време, затова майката Ирина, която работела в близката поликлиника като рехабилитатор, често го разхождала.

Ирина, или Рускинята, както я знаят всички в блока, прибирала кучето от разходка към 17,30 часа, а Кремена тъкмо излизала с количката и най-малката си дъщеричка Аделина, която е на по-малко от 2 години. Фаталната среща станала пред асансьора. Когато кучето се нахвърлило върху жената и я захапало, тя се разпищяла от болка, а всички съседи наизлезли да помагат.

„Отворих вратата и видях как жена ми пищи. Кучето я беше захапало за бедрото, близо до слабините, а количката с малката беше пред вратата. Опитах да освободя захапката на кучето, но питбулът не пускаше. Тогава извиках за нож. Дадоха ми и наръгах кучето два пъти. Чак тогава пусна Кремена”, разказа Борислав.

Попитан какво мисли сега за случката, той е категоричен: „И сега да стане, пак ще действам така. Чух неща, че ще ме съдят, че съм убил кучето. Нека да ме съдят. Нека прокурорът, който ще ме обвинява, да помисли какво би направил, ако неговата съпруга бе на мястото на моята. Какво... Сигурно ще му чете Наказателния кодекс, докато животното ръфа жена му? Съмнявам се.”

Кремена вече е добре. В болницата са й помогнали, но от разговорите с лекарите станало ясно, че предстоят поне 2 операции.

„Виновна съм. Ще си понеса наказанието, каза рускинята Ирина, чието е кучето. - Не понасяше намордник. Късаше го и се дереше. Затова не му слагах.”