49-годишен мъж от Нова Загора се барикадира за 4 часа в местния районен съд. След намесата на специализирани полицейски сили от Сливен, нападателят е изведен от сградата на съда, съобщиха от полицията. Екшънът се разиграва в четвъртък сутринта. Малко преди 8.30 часа Митко А., който според полицията е с психични отклонения, влязъл в съда и поискал среща с председателя.
След като разбира, че шефът на съда го няма, нападателят се е барикадирал в стаята на секретарката, заплашвайки я с ножове. Минути по-късно обаче секретарката успява да избяга, пише "Стандарт".

Митко не е изпълнил полицейско разпореждане и е оказал явна съпротива при опит за задържането му, казаха от полицията в Сливен. За неговото обезвреждане се е наложило принудително влизане в стаята и използване на помощни средства от специализираните полицейски сили.

След обезвреждането, нарушителят е задържан за 24 часа в местното районно управление, казаха от полицията.

Според запознати малко преди да влезе в съда, той е направил опит да се срещне с шефа на местната полиция. Полицаите обаче го изгонили, след което Митко решил да влезе при шефа на съда.

Три дни по-рано той провел среща и с шефа на местната прокуратура. За обезвреждането му е използван психолог от полицейската дирекция в Сливен. На място дошло и едно от децата на Митко, което водило разговор с него. Полицаите можеха много по-рано да решат въпроса, но ги беше страх от второ издание на Лясковец, твърдят хора от Нова Загора.

Митко работи като чистач по програма за временна заетост. Според запознати Митко дълги години е изкарвал хляба си в Гърция. Имал е проблеми с нервната система.