Зам.-председателят на парламентарната група на Коалиция за България Корнелия Нинова категорично заяви, че няма промяна в датата, на която правителството на Орешарски трябва да си подаде оставката. "Няма такова решение на парламентарната група. Твърдението, че оставката се отлага най-вероятно е конспирация. Със сигурност, ако имаше такова нещо, щях да го знам", заяви Нинова в студиото на "Добро утро, България" по TV7. Според нея няма да има промяна в сроковете, заложени при консултациите при президента.Корнелия Нинова обясни, че ако стане председател на БСП ще възстанови комуникацията отдолу на горе. "Бих въвела референдум в партията с кого да правим коалиция преди и след избори. Форматът КБ е изчерпан. Това е усещане на структурите и затова бих ги питала тях как да вървим на избори", каза тя. Сега някой горе редял листите и ги спускал надолу, а това нарушавало връзката със структурите.

Нинове отсече също, че не е човек на ничие лоби в БСП и няма намерение тепърва да става. "Няма да се определям към никого. Казвам какво предлагам, ако ме харесвате, ме изберете. Има внушение, че Драго, защото е посочен от Станишев, е фаворит. Фактът, че има толкова много кандидати означава, че битката не е предрешена. Не скачаме срещу Драго, борим се да спечели най-добрата платформа", заяви Нинова.

Тя очаквала изборите в партията да бъдат почти напълно честни. "90 на 10. Очакванията ми са 90 % за честни избори и оставям 10 % резерв", каза Корнелия Нинова.