Семейството на българка и французин, които живеят в Стара Загора и е с блокирана сметка в КТБ, поиска ясно да се каже кога ще отвори банката. След като бе обявено, че това ще стане на 21 юли, всъщност стана ясно, че няма крайна дата. Семейство Камполо се прочу, след като се разбунтува пред офис на КТБ в града под липите и бе задържано. Миглена и Мишел Камполо ще платят глоба от 500 лева, тъй като, според полицията, се опитали да палят гуми и отказали да напуснат клона. Камполо имат сметка с 30 000 лева над гарантирания минимум от 100 хиляди евро. От тези средства издържали семейството си и децата.

Поисках обяснение от директора на клона как да си издържам семейството, като нямам грош. Чаках на вратата и обясних на директора, че, когато си внасях парите, не бях на улицата, все пак не съм куче. Тогава той ме прие. Поисках да разговарям с някого, за да ми каже как да продължа напред, а директорът въртя телефони и праща мейли. Накрая получи само един мейл, в който му правиха забележка, че изобщо съм допуснат до банката, рацказва Мишел. Той признава, че е отказал категорично да напусне клона и тогава е получил удари от полицията. След това двамата с жена му са били отведени в полицията. Мишел и Миглена отричат да се е стигало до палене на гуми.

Нямаме никакви пари, искаме от приятели и от родителите ми, но и техните сметки са в КТБ, посочи Миглена. И допълни, че не са просяци, за да искат до безкрайност средства от близките си.