80 деца са били на борда на разбилия се в Украйна малайзийски пътнически самолет. Това твърдят различни новинарски агенции, чиито екипи се намират на мястото на трагедията.

По данни към тази сутрин спасители са открили телата на 121 загинали при катастрофата, предаде агенция УНИАН, позовавайки се на украинската Държавна служба по извънредните ситуации.

На борда на Боинг 777 са пътували 298 души. Самолетът е излетял от Амстердам за столицата на Малайзия Куала Лумпур. Според американски източник машината е свалена от ракета, но до момента не се знае откъде е изстреляна.

Малайзийските власти съобщиха, че Боингът не е подал сигнал за бедствие и поискаха международен екип следователи да получи достъп до мястото на катастрофата.

Междувременно беше обявена националността на пътниците. 154-ма са холандци, 27 австралийци, 28 от Малайзия, 12 от Индонезия, деветима англичани, четирима германци и белгийци, трима граждани на Филипините и един на Канада. 15-членният екипаж е от Малайзия.

Самоличността на повече от 40 от пътуващите до момента не е оповестена. Част от пътниците са лекари от международна организация, които отивали на международна конференция по проблемите на борбата със СПИН.