"За нас животът свърши преди две години. Утеха ще намерим само в гроба". Това повтаря с пресушени от сълзите очи Ахмед Кьосов - баща на шофьора Мустафа, който загина при атентата в Сарафово. Днес стават две години от взрива, при който намериха смъртта си българинът и петима израелци. Семейството на шофьора от Юруково продължава да е в траур, но се насилва да се върне към всекидневието, пише "Телеграф". Повече от година съпругата на Мустафа - Емине не е излизала от вкъщи. Дори не е контактувала със съседите. От няколко месеца обаче пак е на работа в цеха за опаковки в Якоруда, където работела и преди атентата.

Въпреки възрастта си бащата и майката на Мустафа - Ахмед и Салихе се занимават със земеделие от сутрин до вечер. Косят сено, гледат няколко крави и теленца, за да подпомагат снаха си и внучката.

Дъщеричката на Мустафа е единствената утеха и гордост в почернения дом. Шестокласничката за пореден път завършва учебната година с пълно отличие.

"Освен десетте хиляди лева, които отпусна държавата дни след атентата и 5-те хиляди от община Якоруда, други помощи за семейството не са изплащани. Но те не искат и не чакат пари, справят се общо с 600 лева, колкото са двете пенсии на Ахмед и Салихе", обяснява кметицата на село Юруково Емине Еланска.

Обещаната издръжка от 100 лева от посолството на Израел идва редовно в банковата сметка на момичето. Така ще бъде поне докато завърши средното си образование, казва кметицата.