МВР подозира Емил Милев - Крокодила, издирван от четири години, за обирите на парите за пенсии в Софийско. Полицията има данни, че той стои зад въоръжените грабежи на пощенските клонове в Локорско, Челопечене и Сеславци, съобщава "Преса".
Разследващите подозират, че той е маскираният като мотоциклетист мъж, който задигна 6500 лева към 9,30 часа от пощата в Локорско в петък.

Крокодила, който има зад гърба си десетки въоръжени грабежи, е бил заподозрян и за обира на 23 000 лева, които бандит, също маскиран като мотоциклетист, задигна от пощата в софийското с. Челопечене точно преди година.

И при двата грабежа почеркът е един и същ. Очевидци дават едно и също описание на нападателя - висок и добре сложен мъж.

Името на Емил Милев с това на брат му Евгени, известен като Гейзо, нашумя за последно при престрелката с полицията след грабеж на турчин с германско гражданство на моста край софийско село Вакарел в ранните часове на 2009 година. Оттогава следите му се губят.

Скоро прокурор Даниела Попова, която бе избрана за шеф на Апелативната спецпрокуратура, каза, че Милев е обявен за издирване за въоръжения грабеж на 215 000 лева от клон на ОББ в Студентски град. Тогава бандитите изпуснаха 40 000 лева в бързината да напуснат мястото на грабежа.

Бившият шеф на магистрална полиция в областната дирекция на МВР-София Божидар Вучков твърди пред "Преса"1 че ексвътрешният министър Цветанов и бившия главен секретар на МВР Калин Георгиев им се скарали с какво право разследват бандата на Крокодилите. Това станало след престрелката при Вакарел през 2009 г., когато бандитите отвлякоха турчин с германски паспорт на магистрала "Тракия".