Утре облачността временно ще намалее. Около обяд от запад отново ще се заоблачава, след обяд ще започнат слаби превалявания. Вятърът ще се ориентира от запад и ще се усили, чувствително в Дунавската равнина и с него ще започне да нахлува студен въздух. Температурите в Северна България и високите котловинни полета бързо ще се понижават и през нощта срещу вторник там дъждът ще премине в слаб сняг. Все още с високи дневни температури, от 8-10° в Северна България до 15° в Югоизточна. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи дежурният синоптик Орлин Лазаров.
По Черноморието ще е предимно облачно с временни разкъсвания в ранния след обяд. По-късно отново, главно по южното крайбрежие ще завали. Вятърът ще е от запад, по северното крайбрежие умерен. Максимални температури до 10-12°. Вълнението на морето ще е слабо до умерено 2-4 бала, по-значително по-северното крайбрежие.
И над планините до обяд ще има временни разкъсвания на облачността, но по-късно през деня отново ще се увеличи. Ще превали сняг. Вятърът ще е силен от запад, по Старопланинското било временно и бурен. Ще започне понижение на температурите. Температурите през деня на 1200 м.н.в ще достигнат до 4-5°, на 2000 м до -2/-3°, но ще започнат да се понижават .
Във вторник ще преобладава облачно време, в централната и източната част от страната с валежи - в югоизточните райони и по Черноморието от дъжд, в останалите места дъждът ще премине в сняг. Вятърът ще се обръща от север-североизток и в Източна България ще се усили. Температурите ще се понижат, по-чувствително дневните. В сряда ще е студено, ветровито, предимно облачно, с превалявания от сняг. В четвъртък облачността ще намалее, вятърът ще отслабне; ще остане студено - минималните температури ще са между минус 2 и минус 7°, максималните - малко над нулата.