ГЕРБ няма да седне на една маса с БСП и ДПС след поголовните уволнения на наши членове и симпатизанти, особено в районите със смесено население. Такава е ситуацията и във вашите общини Гърмен, Якоруда, Сатовча, Белица.

Това заяви зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов по време на областния форум на 14-те общински ръководства и общинските съветници от партията в Благоевградска област, който се провежда във Велинград, съобщиха от ГЕРБ.

"Удрят интелигенцията в тези смесени райони – учителите, директорите на училища. По време на предизборната кампания за кмет на община Гърмен лично обещах, че партия ГЕРБ ще дари 10 компютъра на училището в село Дебрен, в което помощник-директор бе нашият кандидат за кмет Верхад Ислямов. Сега ръководството на училището е подложено на репресии от местния депутат на ДПС Ахмед Башев и въпреки този политически реваншизъм децата в това училище ще получат обещаните от нас компютри", каза още Цветан Цветанов.

Според зам.-председателя на ПП ГЕРБ за първи път през 24 – годишния преход има такава сложна политическа ситуация. "Тези, които на всяка цена се опитват да запазят властта си, са изсипали в София неимоверен брой полицаи от цялата страна. Само в центъра на столицата ежедневно присъстват около 1000 – 1200 полицаи, а регионите, от които са изтеглени тези служители на реда са оголени, хората там нямат нужната защита. Тройната коалиция не се интересува от нищо друго, освен как да запази властта си. Как да привлечем чуждестранни инвеститори, които като дойдат в България, в сърцето на столицата, виждат метални заграждения, жандармерия, неработеща администрация", попита Цветанов.

Според него на митинга на управляващите преди седмица ДПС и БСП са дали ясен сигнал и публично са оповестили своя политически съюз. Това очертава ясно каква ще е конфигурацията в един следващ парламент, добави той.

Цветан Цветанов уточни, че кметовете на ГЕРБ сигнализират, че вече са подложени на масирани проверки от контролните органи. По думите му управляващите се подготвят да компрометират по всякакъв начин кметовете от ГЕРБ и тази атака ще реализират медийно чрез машата си Николай Бареков. Той ще върши мръсната работа при следващата предизборна кампания, допълни Цветанов.

"От сутрин до вечер управляващите говорят единствено как ще похарчат 40 млн. лв., които са в социалния пакет. Никой обаче не казва къде и за какво ще отидат останалите 960 млн. лв. от дълга в размер на 1 милиард, който изтеглиха и който ние и нашите деца трябва да връщаме", отчете Цветанов.

"ГЕРБ ясно и категорично заявява, че на национално ниво няма да има взаимодействие с тези партии, които водят страната към национална катастрофа", категоричен беше зам.-председателят на ПП ГЕРБ.