Възрастен мъж на патерици обикаля трасето на автомагистрала Струма и се възползва от милосърдието на преминаващите. Старецът проси, обира автомобилите или размахва юмруци срещу шофьорите, ако не успее да предизвика тяхното милосърдие.
Мъжът не е толкова слаб, колкото самият той се опитва да внуши. Всеки, който пътува по международния път Е-79 може да срещне човека, който снове предимно в отсечката между Перник и Дупница - една от най-натоварените пътни артерии в страната. Със сключени в молитва ръце, подпрян на двете си патерици, с липсваща обувка на десния крак, старецът предизвика съжалението на пътниците. Разказът му към онези, у които е успял да разпали човещината заради болнавия си вид, е кратък и традиционен за просещите - излиза от болница, иска да се прибере, няма пари за автобус. И бързо се шмугва в колата.
Почти винаги се качва на задната седалка. Разказва една история - излиза от болницата, защото бил премръзнал, а „некадърните доктори" му отрязали пръстите на десния крак. Живеел в Перник, имал дъщеря в Дупница. Моли за пари, за съжаление и милостиня. Докато тече разговорът, старецът се озърта около себе си. Не подбира вещите и предметите, които попадат пред очите му. С учудваща бързина и ловкост, прибира под шубата всичко, което се намира в задната част на колата. Става агресивен, ако чуе забележка или отказ да го финансират. Гневът го завладява лесно и бързо, размахва юмруци, заплашва със саморазправа. Случвало се е в изблик на яд, да тикне пред лицето на шофьора червена книжка, за да покаже „че е голям човек - комунист", разказаха за Struma.com и други хора изтърпели агресията на болния старик.
Повече от две години мъжът обикаля по трасето на международен път Е-79. Пътуващите редовно по участъка шофьори твърдят, че старецът стои на пост почти ежедневно, като „стоянката му" преди обед е в посока Дупница, а след обяд в посока Перник.