Бившата Трета поликлиника отива на публичен търг. Началната й цена е малко под 3 млн. лева, стъпката за наддаване - 50 хил. лева, а депозитът за участие - 100 хил. лева. Това реши вчера Общинският съвет.
Предложението на общинския съветник Искрен Веселинов началната цена на имота да стане 5,5 млн. лева не се прие от мнозинството и предизвика дебати.
Според Веселинов предложената от комисията по приватизация цена е прекалено ниска - 300 лв. за кв. метър. По негови изчисления само от приходите от наеми, които на месец възлизали на 60 хил. лева, новият собственик би си избил инвестицията за 10 години. Уж обединихме ДКЦ-2 с общинската част, за да направим имота по-атрактивен, а сега ще продаваме цялата сграда на стойността само на общинската част, възмути се Веселинов.
Опонентите му обаче парираха с аргумента, че тук не става дума за продажба само на недвижим имот, а за дялове на търговско дружество. Бившият зам.-кмет по приватизация Александър Неделчев подчерта тази особеност. Освен това изтъкна, че целта на тази  приватизация не е само в бюджета да влязат свежи пари, а да се развие здравеопазването в Русе, и то на такова ниво, че да бъде от полза за икономиката на града чрез лечение в новата болница и на пациенти от съседните области. Ако цената стане 5,5 млн. лева, няма да има кой да я плати, това ще „замрази“ нещата за 10-12 месеца, от моя политическа гледна точка би трябвало да съм доволен от това, но като русенец съм против, каза социалистът Александър Неделчев и настоя да се приеме предложението на комисията по приватизация, което се подкрепя от администрацията. В крайна сметка това и се случи.