Жена издирва мъжа си чрез „Държавен вестник”, за да се разведе, научи „Конкурент”. В бр. 56 на изданието е публикувано, че врачанският районен съд, V гр. състав, призовава Людовик Герги.
Мъжът се търси по последния му адрес във Враца. По време на брака си той е живял на ул. „Ангел Грамчев” № 4, вх. А, ап.15. Сега обаче е в нелегалност и с неизвестно местожителство. Съпругът е търсен по надлежния ред с призовки, за да получи препис от молбата и приложенията чрез специална публикация в „Държавен вестник”. Тъй като адресът му е неизвестен, публичното оповестяване е последният вариант да бъде открит, съобщава "Конкурент".

Людовик Герги трябва да се яви в съда на 9 септември в 12 ч., като ответник по гражданско дело за развод заведено от Цветелина Борисова от Враца. В съобщението се казва, че ответникът трябва да да посочи съдебен адрес, в противен случай делото ще се гледа при условията на чл. 50, ал. 2 ГПК .

Това не е прецедент в бракоразводната практика във Враца. Преди около година местна жителка се отказа от мъжа си чрез „Държавен вестник”. Младата жена беше подала искова молба за разтрогване на брака, а врачанският районен съд не успя да намери чужденеца, който беше ответник по гражданското дело.