Възрастна жена бе жестоко убита в дома си казанлъшкото село Бузовград, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

72-годишната жена е множество хематоми по лицето и тялото в следствие на жесток побой, довел до смъртта й.

Бързата и професионална работа на казанлъшките криминалисти се увенча с успех за броени часове. Убиецът е задържан и се разпитва в районното управление на полицията в града на розите. Това е внукът на жертвата - Тодор Стоев.

Според хора от селото той дори е проявил завидно хладнокръвие, тъй като сутринта е видян да пие кафе със свой приятел, часове след като е извършил тежкото престъпление. Тодор е внук по бащина линия. Родителите на момчето са се развели преди години, а той и брат му са останали да живеят при баща си. Бащата - Стойо Стоев, е на гурбет в Англия от няколко години. Преди време и брат му Георги напуска семейното жилище. Тодор остава изцяло на грижите на баба си. Според жители на селото той не е бил кротко момче. Имал е чести срещи с органите на реда. Крадял и се занимавал с леки наркотици, взели му книжката за употреба на алкохол, извършвал и дребни кражби.

Убиецът е задържан за 24 часа. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за грабеж и убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.