Не считам, че има разрив между БСП и кабинета, но в крайна сметка ние вече сме в друга ситуация.

Това заяви народният представител от Коалиция за България Борислав Гуцанов, цитиран от Агенция "Фокус", след като по-рано днес депутатите от БСП бламираха предложените от правителството промени в държавния бюджет.

На въпрос как би окачествил към момента отношенията на правителството с мандатоносителя БПС, Гуцанов коментира, че това са отношения, на които им остава кратко време.

Оттук нататък ни предстоят предизборни кампании, подчерта той. Отношенията са нормални с оглед на това, което предстои и това, че остават броени дни до края на този кабинет, каза Гуцанов.

Депутатът от "Коалиция за България Татяна Буруджиева също заяви, че разрив между правителството и мандатоносителя БСП.
Според Буруджиева ще бъде доста екзотично, ако правителството не си подаде оставката в рамките на договорените срокове.
Нелепо е да се говори, че на България може да бъде даден постът външен министър на Европейския съюз, смята Буруджиева.

По повод номинацията на Кристалина Георгиева за поста Буруджиева каза, че това не е номинация на БСП, а на ГЕРБ. Не бих казала, че това е номинацията на премиера, добави тя.

По думите й това, което е казал министър-председателят Пламен Орешарски, че би застанал зад подобна номинация, е нормално. Според нея би трябвало един български премиер да застане зад всеки българин.

Няма как да станат всички тези неща, които се говореха за Кристалина Георгиева, най-малкото поради факта, че в Европейската комисия нещата много силно зависят от квоти, разпределения и прочие. Всички тези приказки, които се изговориха за външен министър, са лишени от абсолютно всякакво основание, коментира политологът.

Тя определи говоренето за това като "пускане на фитили" на цялата нация.