"Говорих с Ванга вчера. Общувам с нея чрез портрета й и вещите, които ми е подарявала през годините", заяви новият собственик на "Петрол" и бивш президент на Калмикия Кирсан Илюмжинов в предаването "Лице в лице" по bTV. През юли 1996 г. Илюмжинов посетил пророчицата за втори път. "Умирах от жажда, а тя ми каза: "Пий от тази чаша" и ми я подаде. После ми каза: "Вземи тази чаща, вземи и моята чаша, та като умра да ми наливаш вода да пия!" "А с какаво ще ти наливам вода?", попитах, а тя ми каза: "Вземи и тази кана".

Ванга пророкувала на Илюмжинов, че ще бъде два пъти президент, но той не повярвал. "Казах си, веднъж е достатъчно тежко, няма да е повече", а само след половин година в Париж ме избраха за президент на Световната федерация по шахмат", разказа още бизнесменът.

През 1994 г. удостоява Ванга със званието почетен гражданин на Калмикия. "Постоянно мислех с какво да помогна на България и се случи така, че първо младата Антоанета Стефанова стана световен шампион по шахмат, а после и Веселин Топалов", завърши Кирсан Илюмжинов.