През нощта преваляванията ще спрат. Облачността ще е по-често значителна. На места в низините и котловините ще има мъгла. Минимални температури между 5° и 10°, в София 5°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Анна Дякова, дежурен синоптик. Утре облачността в по-голямата част от страната временно ще намалее. Мъглата в западната част на Дунавската равнина ще се задържи до обед. В следобедните часове над крайните западни райони ще се заоблачи и ще превали дъжд. В Източна България ще се усили вятърът от юг, югоизток и там ще е най-топло с максимални температури до 16°-17°, в останалата част от страната максималните температури ще са между 10° и 15°, в София 13°.
Над Черноморието ще има променлива облачност. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури 14°-16°, температура на морската вода около 14°. Вълнение на морето 1-2 бала.
Над планините облачността ще е променлива, по-значителна над масивите в Западна България. Вятърът ще е от юг, югоизток – умерен до силен. Максимална температура на 1200 метра: 9°, на 2000 метра - около 3°.
В неделя ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания от дъжд. В източните райони ще духа до умерен южен вятър. Все още ще е сравнително топло. В понеделник от северозапад, с умерен и силен вятър, ще започне да нахлува студен въздух. Ще има и превалявания, предимно слаби и все още предимно от дъжд. През нощта срещу вторник, с понижението на температурите в Северна България и високите котловинни полета дъждът ще премине в сняг. Северозападният вятър ще отслабне чувствително, а в Източна България ще се смени с вятър от изток-североизток, във вторник ще се усили и студеното нахлуване ще продължи. Дъждът почти в цялата страна ще премине в сняг, на места ще има виелици и навявания. Температурите ще са почти без дневен ход, чувствително по-ниски в сравнение с предишните дни.