"Народното събрание ще гласува оставката на кабинета в сряда, ако има внесена такава от премиера Пламен Орешарски". Това каза пред журналисти председателят на парламента Михаил Миков.

Според него след поставения ултиматум от ГЕРБ за гласувана оставка на правителството, за да влязат в пленарната зала, на практика работата на парламента е приключила.

"Следващата седмица заседанието е в сряда. Ако има внесена оставка на правителството, тя ще се разгледа. На хората обяснете, че парламентът приключва дейността си, приключва я по един начин, който не е естествен, но той не е изненадващ, защото в 42-то Народно събрание имаше много такива случаи. И още веднъж им обяснете, че народните представители се изпращат на избори в Народното събрание, за да отстояват политическите си тези, идеи, аргументи, мотиви в пленарната зала, а не в коридорите и най-вече пред вас. Утре съм тук и смятам една голяма част от народните представители, ако има достатъчно, тоест 121, ще има заседание на Народното събрание", заяви Михаил Миков.