Районната прокуратура в Пловдив проверява случая с починалото бебе след публикации в медиите.

Установяват се всички необходими факти и обстоятелствата около случая с момчето на година и половина, каза зам.-окръжният прокурор Галин Гаврилов, цитиран от Дарик радио. В началото на седмицата детето е водено два пъти в спешното детско отделение на Университетската болница, а по-късно е постъпило за лечение в "Свети Мина", където е починало от тежка бронхопневмония, сърдечна и дихателна недостатъчност. От Университетската болница "Свети Георги" заявиха, че са извършени два прегледа на болното дете. Първия път е заведено в 13. 10 часа и този преглед е приключил в 13.30 часа с извършването на инхалации. Повторното посещение е регистрирано в 15. 20 часа, като тогава също е извършен преглед.

Спешна проверка в общинската болница " Св. Мина" показва, че след приемането му там, веднага е назначено адекватно лечение. Имало е объркване със самоличността на детето, защото роднините са представили акт за раждане на друго дете на същата възраст.

Момченце на година и половина почина в Пловдив, след като от началото на седмицата два пъти е било връщано от Спешен кабинет за домашно лечение.

В понеделник бебето е откарано в спешното детско отделение на Университетската болница, като са му предписани антибиотици. Състоянието му се влошава и неговите близки отново го водят в същото отделение. Вторият път дори е отказана спешна помощ според чичото Синан Камбер. По думите му, на следващия ден детенцето изпада в кома и постъпва в Първа градска болница, където е починало в сряда сутринта.

Детето се отглежда от роднини на бащата, тъй като и двамата му родители са в затвора в Германия. Било е върнато с временен паспорт, което, според близките, е причина лекарите да не го приемат за лечение. Те обясниха, че е постъпило в сряда в общинската болница "Свети Мина" с представен акт за раждане на друго детенце на същата възраст.