Депозитът на ДСБ в банката на Цветан Василев разпали истинска война сред тъмносините.

Ковчежникът на партията Юлиан Войнов отговори гневно  на лидера  Радан Кънев на страницата си във Фейсбук. Националният ковчежник е избран още от създаването на партийната структура, за да се грижи за партийните средства по препоръка на Командира. Според тъмносините експертът от МФ е близък приятел на Костов и дъщеря му Мина. Влогът на ДСБ също бил внесен в банката на Цветан Василев по препоръка на експремиера. Освободен е от поста веднага след Европейските избори заради неразбирателство с ръководството.

"Лидерът на ДСБ позорно лъже. Такава липса на базова почтеност просто не може да бъде подмината. Ще предприема действия за доказване несъстоятелността на изказванията на Радан Кънев. Това каза бившият ковчежник на ДСБ Юлиан Войнов по повод изказванията на Кънев от тази сутрин пред Нова телевизия.

Радан  Кънев не спомена изрично името на Войнов, но каза, че решенията за финансовите въпроси на партията се взимат от ковчежника. По този въпрос според Кънев председателят на партията не носи отговорност."Този човек няма право да претендира да се занимава с политика, защото със своето малодушие, некомпетентност и опорционизъм може единствено да навреди на държавата", написа в собствения си профил Войнов.

"Жалко е, че с цел задоволяване на своите лични интереси съсипа една партия, изградена, за да бъде контрапункт на статуквото и да запази автентичните десни ценности, от които в момента Радан и неговото обкръжение доброволно се отказват", пише още Войнов.