Актуализацията на държавния бюджет не бе одобрена от депутатите в съвместното заседание на комисиите по икономическа политика, бюджет и финанси и здравеопазване.

На заседанието присъстваха единствено народни представители от "Коалиция за България" и ДПС,
​като левицата спази обещанието си, дадено минути по-рано пред журналисти след заседание на парламентарната група и не подкрепи актуализация на целия бюджет, а само на този на Здравната каса.

Актуализацията на НЗОК събра необходимите гласове, като според БСП тя може да се случи и без актуализация на Държавния бюджет.
Минути след заседанието финансовият министър Петър Чобанов обясни, че без да се променят параметрите в големия бюджет, няма как да се актуализира този на НЗОК, но е възможно между първо и второ четене да се запише друг източник на средствата.

Така заседанието приключи за минути, като през комисиите успя да мине единствено актуализацията на бюджета на НЗОК с 225 млн. лева.
По отношение на необходимите 1,7 млрд. лева допълнителен дълг, който бе необходим за изплащане на всички гарантирани влогове в КТБ малко по-рано пред журналисти Румен Гечев обясни, че след разговори с министъра на финансите и проверка на фискалния резерв се е оказало, че няма нужда да се увеличава дългът, а вместо това пари могат да се вземат от фискалния резерв на държавата.

Вчера от парламентарната група на ГЕРБ обявиха, че не са съгласни с актуализацията на бюджета, предложена от кабинета "Орешарски", и че ще бойкотират пленарните заседания, докато БСП и ДПС не се съгласят с условията им.

От БСП заявиха, че "имат притеснения" за предложения от правителството бюджет и отложиха обсъждането му за днес.
Тази сутрин парламентът не събра кворум за пленарно заседание, на което да обсъди промените в бюджета.