Притеснявам се не от протестите, а от омразата, която се насажда в обществото. От разделението, от нетърпимостта към различното мнение. Това казва в интервю за "Уикенд" депутатката от БСП Мая Манолова.
Митингът в подкрепа на правителството определено си свърши работата. Показа, че има и хора, и то много хора, които имат друга гледна точка, посочи Манолова.

Тя изтъкна, че на митинга на БСП и ДПС хората са викали: "България", а на митинга на Борисов в Пловдив са крещяли "Бойко". 

Манолова е твърда, че въпреки протестите около парламента, депутатите ще продължават да работят. Ще се вслушваме в гласа на всеки, който иска диалог, посочва тя.

Безспорно зимата на 2014 г. ще бъде трудна, особено за най-бедните и уязвимите, признава депутатката. По думите й сметките ще са проблем за голяма част от домакинствата. Парите за Коледа на пенсионерите не са много, но са жест към възрастните хора, казва тя.

В личен план депутатката казва, че, ако не е в политиката, ще се занимава с адвокатската си работа. Дъщеря й за сега нямала намерение да се занимава с политика, въпреки че била член на младежкото БСП.

Наричали са ме "вампир", "самодива" и "картечарка". Е, не могат всички да ме харесват, коментира тя факта, че я сравняваха с Пчеличката Мая, а след това с черна кокошка.

Що се отнася до добрия й външен вид, Манолова отсича: Суетата е здравословна, защото означава поне минимум грижа за себе си.