Министърът на вътрешните работи на Турция Муаммер Гюлер заяви, че заловеното фалшиво камикадзе пред централната страда на Министерски съвет в Анкара всъщност е психопат. "Считам, че има сериозни психически проблеми. Всъщност самият той се е обадил от уличен телефон пет минути преди инцидента за да подаде сигнал, че ще бъде извършено подобно действие", обясни Гюлер.
Психопатът описал точно дрехите, с които е облечен. "Служителите ни са били предупредени и в пълна готовност за действия, когато са го обезвредили и заловили", посочи още министърът на вътрешните работи на Турция.

Арестът на фалшивото камикадзе предизвика за кратко паника в Анкара. Психично болният Туурул Байър, който е носил съмнителен пакет, не се е подчинил на полицейско разпореждане да спре и да се легитимира. Затова охраната в района е стреляла предупредително два пъти във въздуха, повалила го е на земята и го е задържала.

В съмнителния пакет всъщност е имало обикновен маджун за прозорци. Все още не е ясно дали Байър е бил прострелян или е заловен от полицаите невредим.