В началото на следващата седмица температурите ще паднат чувствително, а на много места ще завали и първият сняг. Минималните температури ще са от минус 4 до плюс 1 градуса, а дневните - от 0 до 5. Утре над централните южни райони, а след това и над Източна България, ще превали дъжд. Минималните температури ще бъдат от 8 до 14 градуса.
В събота облачността ще се увеличи до значителна, но вероятността за превалявания е малка. Максималните температури ще са до 15 градуса. Дъжд ще завали през нощта срещу неделя и преди обяд валежите ще обхващат цялата страна. 

В следобедните часове на неделния ден и привечер от югозапад ще спират и до полунощ ще спрат навсякъде, освен в крайните североизточни райони. Минималните температури ще са от 7 до 13, а дневните - от 10 до 15 градуса.

През първите два дни от следващата седмица ще застудее рязко и ще завали дъжд, който ще премине в сняг. Значителни валежи са възможни в югоизточните райони и някои планински части. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усилва, достигайки 12-13 метра в секунда в западните части на Дунавската равнина.

Температурите в ранния следобед в понеделник ще бъдат от около 3 до 5 градуса в Софийско и Видинско до 12-13 в Горнотракийската низина.

В ранните часове във вторник температурата над страната ще бъде от около минус 2 до 4 градуса. Ще превалява, отначало дъжд и сняг, но преваляванията ще преминават изцяло в сняг, като последно това ще се случи в ниските части на Тракия.

До нощта срещу сряда преваляванията ще спрат почти навсякъде, като слаби валежи са възможни само на места в северозападните и източни райони.

Минималните температури ще са от минус 4 до плюс 1, а дневните - от 0 до 5. Почти без промяна ще остане и в четвъртък, а след студеното утро в петък, се очаква начало на постепенно повишение на температурите.