Бившият депутат от ДПС Юнал Лютфи влиза в Надзорния съвет на "Петрол" АД, съобщи милиардерът Кирсан Илюмжинов, цитиран от БТВ и "Сега".

Той обясни, че притежава 52,5% от дружеството "Петрол холдинг" от 16 юни 2012 г. през швейцарска банка, и като мажоритарен собственик на дружеството свиква Общото събрание на холдинга на 16 декември, където ще бъде променен съставът на Съвета на директорите.

"Финансовото състояние на холдинга е плачевно, с много дългове", оплака се Илюмжинов. Вчера той е имал среща с Цветан Василев - мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка, като са обсъждали обслужването на кредитите, които банката е отпуснала на холдинга.

"Като се има предвид потенциалът на компанията, тя може да бъде изправена на крака", смята милиардерът.

Юнал Лютфи влиза в Надзорния съвет на компанията след последната промяна, вписана в Търговския регистър преди седмица, с която изпълнителен директор стана Денис Ершов.

Освен Ершов в Съвета на директорите влизат още Александър Мелник, Кедилерли Арарат, Цветан Димитров и Мариана Брага, която е дългогодишен адвокат на Ершов. В същото време оттам са заличени имената на Митко Събев, Орлин Тодоров и Стоян Кръстев.