Британецът Даниел Шоу си е поставил амбициозна задача - да се срещне лично с всеки от приятелите си във Фейсбук.

Шоу, който живее в Сток-он-Трент, име 730 приятели във Фейсбук. Въпреки че са пръснати по цял свят, британецът е решил да се види лично с всичките в разстояние на една година. Изпълнението на амбициозния си план Шоу стартира през август т.г., като първо се "срещна" с жена си Ема, а след това и с колегите си, които са сред приятелите му в социалната мрежа.

До момента Шоу се е видя на живо със 129 души. За да успее да изпълни поставената си задача в график, той трябва да се среща с минимум двама души на ден. "Вярвам, че ще успея, макар да е наистина трудно. Реших да се видя на живо с всичките си приятели от Фейсбук, след като един ден брат ми отбеляза не без основание: "Защо наричаш всичките тези хора "приятели", след като от всичките тях познаваш наистина най-много двайсетина?"

За да приведе плана си в действие, Шоу е решил да си вземе отпуск. Предстоят му пътувания до Германия, Австралия, Япония, САЩ и къде ли не още. Пътешествието му ще бъде съчетано с благотворителност - британецът ще събира дарения в полза на фондация за страдащи от болестта на двигателния неврон.

Шоу не е единственият, пожелал да се сприятели истински с "приятелите" си от Фейсбук. През есента на 2012 г. холандска тийнейджърка покани на рождения си ден всичките си френдове от социалната мрежа. На купона се изсипаха няколко хиляди души, които сътвориха такъв екшън, че полицията арестува 20-ина от тях.