Полицията върна на 73-годишния жител на американския щат Небраска откраднатия преди 46 години мотоциклет /Triumph Tiger 100/, съобщават местни медии.

Моторът, производство 1953 г. бил откраднат през 1967 г. от задния двор на къщата на Доналд Девалт. Според него по онова време марката "Triumph Tiger" била много популярна, защото на такъв мотор се возел Марлон Брандо във филма "Дивия" /"The Wild One"/. За момента остава неясно кой е откраднал двуколесното превозно средство и къде е било съхранявано то през всичките тези години. Властите на щата Калифорния са съобщили на Доналд Девалт, че моторът е открит малко преди да бъде качен на кораб и откаран за Япония.

Служител на митницата обаче проверил серийния номер и се оказало, че мотоциклетът от години е обявен за откраднат. Интересното е, че той е в напълно запазен вид и работи. Самият Девалт направи пробна обиколка с него. През 1967 г. той е струвал 300 долара, сега тъй като е вече рядкост, цената му е вероятно около 9 000 долара. Самият Девалт е решил да го кара само при особени случаи. Иначе за ежедневна употреба си има други два мотора - "Харли-Дейвидсън" и "Кавазаки".