50 години след убийството на най-младия американски президент Джон Кенеди загадката за смъртта му остава, а теориите на конспирацията се множат. Тъй като повечето от хората, свързани най-тясно с убиеца Лий Харви Осуалд, се самоубиват скоро след престъплението, няма кой да даде информация от първа ръка за случилото се във фаталния 22 ноември 1963 г. в Далас. С минаването на годините обаче все повече други свидетели проговарят и споделят на малки порции подробности от преживяното тогава.

Една от любимите пикантни теми на публиката, свързана с Кенеди, са извънбрачните му връзки като тази с актрисата Мерилин Монро. Нови разкрития разказват за това как Мерилин лично съобщила на Джаки за аферата, а Джаки от своя страна й дала да разбере, че не се чувства толкова смутена от факта. Това се разкрива в новата книга "Тези няколко безценни дни" на автора Кристофър Андерсен. Според текста Джаки знаела за изневерите на съпруга си, но си затваряла очите, тъй като с нея се държал добре и не я унижавал. Според откъси от книгата веднъж Мерилин се е обадила по телефона на Джаки и й казала, че спи с Джак, като той й бил обещал да изостави семейството си заради нея. "Мерилин, ти ще се омъжиш за моя Джак? Това е чудесно!", отговорила насмешливо Джаки. "Ще се нанесеш в Белия дом и ще поемеш задълженията на първата дама. Аз пък ще се изнеса и ще ти завещая всичките проблеми", казала още тя. В същата книга се твърди още, че бракът на Кенеди и Джаки станал по-здрав от всякога в месеците преди убийството и двамата най-после намерили любовта един към друг след години изневери. Повратният момент бил след смъртта на сина им Патрик три месеца преди убийството на Кенеди.

Друг детайл гласи, че Джаки и Джон Кенеди са правили секс за последно в деня преди убийството на борда на самолета Еър Форс 1 на път за Тексас. Информацията споделила лично Джаки Кенеди по време на интервю през 1964 г. с историка Уилям Манчестър. Тя обаче категорично забранила да се публикуват подробности в книгата на Манчестър за убийството на Кенеди. Той споменал момента като "последния момент на спокойствие". През 70-те години Манчестър споделил какво знае за писателя Филип Нобил, но забранил информацията да се оповестява, докато е жив. Манчестър умира през 2004 г., а Нобил реши да разкаже за случката в навечерието на 50-ата годишнина от смъртта на Кенеди. Джаки разказала на Манчестър, че полетът продължавал едва 45 минути, но това не им попречило да консумират брака си за последен път.

Лекари и сестри от болницата, в която е бил настанен Кенеди, след като е прострелян, пък разкриват детайли от последните минути на президента. Кенеди бил смъртоносно ранен и на медиците било ясно, че положението е безнадеждно, но въпреки това до последно се опитвали да го реанимират, разказват докторите Робърт МакКлелънд и Кенет Селиър. По време на цялата борба в операционната присъствала и Джаки Кенеди и мълчаливо наблюдавала случващото се. Въпреки опитите на хирурзите да я изведат, тя категорично отказала. След като съобщили, че президентът е починал, тя отговорила тихо "Знам". Въпреки драматичния момент тя успяла да овладее емоциите си и приела новините без истерия, разказват лекарите. След края на борбата за живота му Джаки се приближила до тялото на съпруга си, целунала го и споделила колко е красив.

Самата тя през целия ден отказала да се преоблече и останала с розовия си костюм, пропит с кръвта на Кенеди. "Нека да видят какво са направили", казала тя, когато помощничка я попитала дали иска да си смени дрехите. Този розов костюм е и една от най-големите реликви от фаталния ден.

Междувременно властите в Далас махнаха от асфалта на улица "Елм" отметките във вида на буквата "х", указващи приблизително точките, в които куршумите попаднали в кортежа на Джон Кенеди. Решението е взето по повод подготовката на града за 50-ата годишнина от убийството на президента. Франк Либрио от кметството обяснява, че асфалтът на улицата се подменя заради огромния наплив от хора, които се очакват по повод годишнината. Освен това властите твърдят, че идея си нямат откъде са се взели тези толкова популярни сред туристите "хиксове".